Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведення агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення в області

Дата: 29.06.2023 15:34
Кількість переглядів: 169

 

В умовах воєнного стану особливої гостроти набуває проблема охорони та раціонального використання земельних ресурсів і насамперед земель сільськогосподарського призначення. Саме ці землі були і є основою життєдіяльності теперішніх і майбутніх поколінь, середовищем їх існування, джерелом матеріального добробуту народу й гарантом продовольчої безпеки держави. 

На Буковині проводять моніторинг ґрунтів та агрохімічну паспортизацію  земель сільськогосподарського призначення | Чернівецька обласна військова  адміністрація

З метою реалізації законодавства України, в області проводиться моніторинг ґрунтів та агрохімічна паспортизація земель сільськогосподарського призначення.

Цього року роботи здійснюються у Звенигородському та Уманському районах, відповідно до плану проведення агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення, затвердженого розпорядженням облдержадміністрації від 14.10.2014 року № 398. 

Черкаською філією ДУ «Держгрунтохорона» станом на 01.06.2023 року обстежено 8730 га земель сільськогосподарського призначення. Роботи з проведення агрохімічної паспортизації продовжуються. 

Згідно із законодавством, агрохімічна паспортизація орних земель здійснюється через кожні 5 років, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень – через кожні 5-10 років.

Сільськогосподарські підприємства, які не проводять агрохімічну паспортизацію земель у визначені терміни, порушують законодавство України в питаннях охорони земель та збереження родючості ґрунтів!

 

Черкаська філія державної установи «Інститут охорони ґрунтів України»

(Черкаська філія ДУ «Держгрунтохорона») адреса: вул. Докучаєва,15, с. Холоднянське, Черкаського району, тел. (047-33) 2-10-46, 

контактна особа Мележко Юрій Васильович (моб. 097-832-55-12).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора