Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти та безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Дата: 10.07.2023 14:54
Кількість переглядів: 330

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу у закладах освіти та безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Одним з основних завдань збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу є формування у дітей культури безпечної поведінки.

Зважаючи на те, що культура застосування заходів пожежної безпеки закладається з дитинства, основний напрямок роботи, на який необхідно звернути увагу, – це навчання дітей різного віку.

Міністерство освіти і науки України надало закладам освіти рекомендації щодо створення та забезпечення функціонування ,,класів безпеки“. Рекомендації містять вимоги до облаштування класів безпеки, їхнього зонування та методичного забезпечення, а також примірний перелік обладнання для таких класів.

На базі ,,класів безпеки“ діти вивчатимуть правила безпечного життя, а саме:

  • правила пожежної безпеки;
  • правила мінної безпеки;
  • правила цивільного захисту в цілому;
  • засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

 

Територіальними громадами Звенигородського району заплановано створення 18 ,,класів безпеки“ в закладах освіти. У Звенигородському районі наразі функціонує 5 ,,класів безпеки“ в наступних закладах освіти:

  • Ватутінський ліцей № 1 Ватутінської міської  ради Черкаської області Ватутінської територіальної громади;
  • Вільшанський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області, Вільшанської територіальної громади;
  • В'язівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області Вільшанської територіальної громади;
  • Матусівський ліцей №1 Матусівської сільської ради Матусівської територіальної громади;
  • Опорний навчальний заклад ,,Шевченківський ліцей“ Шевченківської сільської ради Шевченківської територіальної громади.

Навчання в ,,класах безпеки“ здійснюватиметься відповідно до типових освітніх програм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора