Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОВА презентували новий освітянський проект „Моя Черкащина“

Дата: 05.09.2023 14:00
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Новий курс із історії рідного краю стартував у школах області з 1 вересня. Усе це в межах освітянського проекту „Моя Черкащина“. Сьогодні його презентували в ОВА.

Як зауважив очільник області, цей проект – це ще один потужний інструмент для освітян у межах національно-патріотичного виховання молоді.  

 – І програма, і посібник пройшли відповідну експертизу і мають гриф МОН України, – наголосив Ігор Табурець. – Нині надруковано 1000 примірників посібника. Я дякую депутатам обласної ради за підтримку цієї ініціативи начальника нашого обласного управління освіти Валерія Данилевського, також Обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, усій творчій групі. 

Фото без опису

Курс викладатимуть учням 7-11 класів. Друковані матеріали вже прямують в усі школи області.  Їх отримають понад 600 вчителів історії, які передадуть знання з історії рідного краю майже 48,5 тис. учнів.

– Окрім цього, кожен вчитель зможе вписати свою сторінку, – додав Ігор Табурець. –  Проект передбачає години для вивчення матеріалу з історії місцевості, де народились та виховуються учні. 

Фото без опису

Над проектом працювали науковці та педагоги області. Керівник робочої групи  Василь Мельниченко зауважив, що курс – це живий продукт, який буде постійно розвиватись і наповнюватись матеріалами з історії рідного краю.

– Ми пів року працювали над проектом, – розповів Василь Мельниченко. – Опрацьовували не лише фактичний матеріал, а й методи, як зробити його найпродуктивнішим для учнів у процесі вивчення. Любов до великої Батьківщини починається з любові до рідного краю. 

Фото без опису

Проект покликаний розвивати в учнів нові вміння. На цьому наголосив Андрій Стецюк, його співавтор. Він – вчитель історії Черкаської гімназії №9 ім. О. М. Луценка. 

– Опановуючи курс, діти розвиватимуть цифрові навички, вчитимуться створювати власні проекти, – додав він. –  Курс повністю сучасний та орієнтований на молодь.

Фото без опису

Цей проект присвятили 70-річчю з дня утворення Черкаської області. 

Детальніше – у відео:

відео

відео

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора