Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дві окупації за одне життя: історія довгожителя Новопетрівки, над якою Черкащина взяла шефство

Дата: 12.09.2023 14:08
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Черкащина продовжує відновлювати Херсонщину за національним проектом “Пліч-о-пліч”. Серед підшефних сіл – Новопетрівка. Її житель Михайло Іванович Колібабчук пережив дві окупації за свій вік. Одну від нацистів, як був підлітком, тепер ще й рашистів.

Російські загарбники зайшли в село наприкінці торішнього березня. Влаштовували щоденний терор місцевим жителям. Нещадно грабували. До подружжя довгожителів навідувались не раз.

–    Відбирали харчі, нишпорили повсюди, – пригадує Михайло Іванович. –  І били по хатах чим тільки могли. Доки наші ЗСУ не поклали цьому край.

Після окупації в домівці родини Колібабчуків пошкоджений дах і стіни, як у більшості в селі. Тут уже працює команда комунальників із Черкас.

Фото без опису

– Черкащина продовжує перевтілювати свої підшефні села на Херсонщині, – наголосив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Повертає в Новопетрівку, Іванівку та Миколаївку життя. Разом із усіма, хто долучився до національного проекту «Пліч-о-пліч», ми вже відновили 76 домівок, ще на 34 – просто зараз тривають роботи.

Нагадаємо, в межах національного проекту «Пліч-о-пліч» 15 областей України взялися відновлювати звільнені після окупації села Херсонщини. Черкащина взяла шефство над трьома населеними пунктами: Іванівкою, Новопетрівкою та Миколаївкою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Коло партнерів Черкащини для підтримки херсонських сіл постійно зростає. Зокрема, повертати підшефну Іванівку до життя тепер допомагатиме «Відокремлений підрозділ ХЕЛП-ХІЛЬФЕ ЦУР ЗЕЛЬБСТХІЛЬФЕ Е.Ф. В УКРАЇНІ». Організація закупить будматеріали для відновлення 80 будинків в Іванівці. Ці домовленості закріплено у спільному меморандумі.

Читайте також: рятувальники Черкащини відбули на чергову ротацію відразу на кілька напрямів. Зокрема,  херсонський. Там вони продовжать розміновувати звільнені території, а також допомагатимуть населенню  підшефних сіл у межах проекту «Пліч-о-пліч».

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора