Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Повідомляємо, що оголошення про намір отримати дозвіл на викиди для промислового майданчика (автопарк) Філії «МХП Логістика» ПрАТ «МХП»

Дата: 13.09.2023 11:06
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання Філія «МХП Логістика» ПрАТ «МХП », ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 

головного підприємства: 25412361;

.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 

Юридична адреса головного підприємства: 08800 Київська область, Обухівський район, м. Миронівка, вул. Елеваторна, 1.

Фактична адреса промислового майданчика: 20505, Черкаська область, Звенигородський район, смт. Єрки, вул. Героїв Майдану, 42.

Контактний номер телефону: тел. 38047 25 90 405.

Мета отримання дозволу на викиди - визначення та регулювання викидів забруднюючих речовин (ЗР), які потрапляють в атмосферу при експлуатації технологічного обладнання, на отримання дозволу на викиди ЗР для існуючих об’єктів.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля – виробнича діяльність даного об’єкта не підпадає під дію ч. 2 та ч. 3 ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об'єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): на майданчику автопарку  Філії «МХП Логістика» ПрАТ «МХП » що знаходиться за адресою:  Черкаська область, Звенигородський район, смт. Єрки, вул. Героїв Майдану, 42, - розміщені споруди адмін будівлі, автомийки, , механічна майстерня, АЗС.

Для забезпечення опалення адміністративної будівлі та автомобільної мийки встановлені котли : газовий та два котли на твердому паливі.

Під час роботи даного обладнання в атмосферу надходить – азоту оксид, вуглецю оксид, діоксид вуглецю, діазоту оксид, метан, сірки діоксид, НМЛОС, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (зола).

В допоміжному виробництві застосовується допоміжне обладнання, - зварювальний пост, болгарка.

При роботі зварювального посту та болгарки в атмосферу надходить – пил абразивно-металічний, заліза оксид, марганцю оксид, кремнію оксид, титану оксид.

При роботі АЗС в атмосферу надходить – вуглеводні насичені.

Від джерел підприємства в атмосферне повітря надходять такі забруднюючі речовини (т/рік):

-неметанові леткі органічні сполуки – 0,092 т/рік,

-оксид вуглецю – 3,021 т/рік;

-вуглецю діоксид – 126,951 т/рік,

-метан – 0,056 т/рік;

-речовини у вигляді суспендованих твердих частинок – 0,384 т/рік

-оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]) – 1,248 т/рік,              

-азоту (1) оксид (N2O) - 0,124 т/рік,

- вуглеводні насичені С1219 – 0,498 т/рік

- пил абразивно-металевий – 0,059 т/рік

- заліза оксид -0,0002 т/рік

- марганцю оксид- 0,00007 т/рік

- кремнію оксид- 0, 00007 т/рік

- титану оксид- 0, 00002 т/рік

- сірки оксид – 0, 607 т/рік

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: для існуючого об'єкту не впроваджуються найкращі існуючі технології виробництва, які потребують надмірних витрат, а саме: технології найбільш ефективні з точки зору попередження, мінімізації або нейтралізації забруднюючих речовин, доступних будь-якому суб'єкту господарювання, який має відповідний тип виробництва (устаткування).

Впровадження цих технологій передбачає підготовку робітників, методи роботи, інструменти контролю. Вартість використання таких технологій не повинна бути надмірною у порівнянні з природоохоронним результатом.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання та дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства не перевищують встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства, тому заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не розробляються.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: на підприємстві відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин.

Адреса держадміністрації з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди та строки подання зауважень та пропозицій: з пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності даного підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 діб з моменту опублікування цього оголошення до Черкаської обласної державної  адміністрації за  адресою: м. Черкаси, бул-р Шевченка, 185. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора