Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Забезпечити гідні умови для проживання», – Наталія Кравченко про облаштування МКП в області

Дата: 13.09.2023 15:01
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Черкащина продовжує надавати прихисток вимушеним переселенцям. Цей напрям діяльності в області залишається пріоритетним. Зокрема, окрему увагу приділено облаштуванню місць тимчасового проживання. На цьому наголосила перший заступник голови ОДА Наталія Кравченко на засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення.

Як вона зауважила, на сьогодні в регіоні налічується 55 місць компактного проживання. Тут мешкають майже 2 500 людей.

–    Найбільше таких місць розташовано у Звенигородському, Уманському районах та обласному центрі, – додала Наталія Кравченко. – Нині з громадами активізуємо зусилля, аби поліпшити житлові умови. Питання облаштування місць для проживання та подальшого супроводу ВПО перебуває на постійному контролі начальника ОВА.

Водночас в області стартує низка заходів на виконання постанови Уряду щодо функціонування місць тимчасового проживання ВПО. До початку жовтня ОВА разом із тергромадами перевірять організаційно-правові засади функціонування таких місць. А також інженерні системи, облаштування та інфраструктуру, санітарні та гігієнічні умови.

Окрім цього, Наталія Кравченко нагадала про формування обласного переліку місць тимчасового проживання. Для цього громади, в яких облаштовано місця для проживання 10 або більше людей, мають звернутися із заявою до Черкаської ОВА щодо включення їх до Переліку. Термін – до 15 жовтня.

Нагадаємо, нещодавно в ОВА відбулася зустріч із представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. На ній міжнародна організація повідомила про передання області 35 потужних ноутбуків для соціальної сфери. Це дозволить оперативно обробляти дані та вести облік ВПО на місцях.

Довідково: з початку повномасштабного вторгнення і дотепер Черкащина транзитом прийняла понад 272 тисячі ВПО. Натепер наша область є другою домівкою для майже 98 тисяч осіб. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора