Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завдання Уряду – забезпечити інклюзивний підхід до вразливих категорій населення

Дата: 13.09.2023 16:27
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук взяла участь у форумі «Включення та участь: люди з інвалідністю в центрі політики гуманітарного реагування під час війни».

Присутні обговорили шляхи покращення соціального захисту людей з інвалідністю, з функціональними порушеннями та похилого віку, а також доступу до медицини, адміністративних послуг тощо. Учасники акцентували увагу на необхідності залучення організацій людей з інвалідністю до гуманітарного реагування.

За словами Віцепрем’єрки, усі, хто потребують особливої підтримки, мають відчувати себе потрібними.

«Ми повинні зосередити фокус уваги на роботі з організаціями, які допомагають людям з інвалідністю», – зазначила очільниця Мінреінтеграції.

Серед іншого, посадовиця закликала міжнародні організації активно допомагати вразливим категоріям населення і в наступному році.

Крім того, Ірина Верещук запропонувала, аби представники громадських організацій, які опікуються людьми з інвалідністю, були долучені до процесу ухвалення рішень у Координаційних центрах підтримки цивільного населення, які створені при ОВА по всій Україні.

«Ми посприяємо долученню таких організацій. Таким чином особи з інвалідністю матимуть вплив на розроблення та реалізацію тих чи інших рішень», – акцентувала посадовиця.

«Хочу подякувати міжнародним та громадським організаціям, які не припиняють підтримувати народ України й оперативно реагують на виклики. Разом ми зробимо все, аби люди з інвалідністю не відчували себе залишеними», – резюмувала Віцепрем’єрка.

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора