Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Запущено нову послугу для перевізників у межах сервісу єЧерга

Дата: 14.09.2023 09:27
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запускає нову послугу для міжнародних перевізників у рамках проекту єЧерга – можливість відслідковувати всі онлайн-бронювання в особистому кабінеті.

Переглядати всі активні черги можна через особистий кабінет в системі «Шлях». Йдеться про статус кожної вантажівки та автобуса, зареєстрованих на перевізника. Нова опція стала доступною завдяки інтеграції систем єЧерга та «Шлях».

«Міністерство перебуває у постійному діалозі з перевізниками та водіями, а всі конструктивні пропозиції щодо вдосконалення сервісу єЧерга завжди беруться в роботу. Функція заміни водія, доступність сімома мовами, можливість перевізнику слідкувати за чергами своїх автівок одночасно – це лише частина функціоналу, яка була розроблена для зручності користувачів. Продовжуємо працювати над масштабуванням сервісу для всіх транспортних засобів, що перетинають наш кордон», – наголосив Віце-прем’єр міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Перевірити статус всіх автомобілів в електронній черзі можна в особистому кабінеті Системи «Шлях» у вкладці «Моя єЧерга». Зокрема перевізник може переглянути:

  • Транспортні засоби, зареєстровані в електронній черзі
  • Статус авто в єЧерзі
  • Дані про підприємство, транспортний засіб, причіп
  • Номер вантажної митної декларації

Нагадаємо, з 1 серпня триває тестування послуги електронного запису для перетину кордону автобусами. Наразі тестування охоплює вісім пунктів пропуску, регулярні та нерегулярні маршрути. За результатами тестування невдовзі стане доступною послуга слотування – можливість обрати час перетину кордону відповідно до розкладу руху автобуса.

Довідково

За час функціонування єЧерги кордон за електронним записом вже перетнуло 415 тисяч вантажівок та майже 7 тисяч автобусів.

Проект «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України у співпраці з Міністерствоv цифрової трансформації України, Укртрансбезпеки, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Державної митної служби України, та Державної Прикордонної Служби України за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора