Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

10.10.2023 на базі Звенигородської районної державної адміністрації Черкаським обласним центром соціальних служб проведено навчання щодо підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів Звенигородського району.

Дата: 11.10.2023 09:05
Кількість переглядів: 222

10.10.2023 на базі Звенигородської районної державної адміністрації Черкаським обласним центром соціальних служб проведено навчання щодо підвищення кваліфікації прийомних батьків та батьків-вихователів Звенигородського району. Участь в навчанні взяли батьки-вихователі 9 дитячих будинків сімейного типу та 15 прийомних сімей Звенигородського району. В ході проведення навчання особлива увага приділялась посиленню виховного потенціалу батьків, підвищення рівня їх компетентності, що сприяє встановленню позитивних взаємостосунків з дітьми, повноцінному розвитку дітей та самореалізації батьків. Обговорено питання щодо забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні прийомних дітей, дітей – вихованців.

Після проходження навчання прийомні батьки, батьки-вихователі удосконалять вміння: ефективно спілкуватись з дітьми, аналізувати причини поведінки дитини, власні емоції, почуття, поведінкові прояви тощо, використовувати різноманітні форми та методи організації та проведення змістовного сімейного дозвілля, запобігати девіантній поведінці дітей та особистісному "вигоранню". Поглиблять знання про засади захисту прав дітей у сім'ї, прийоми підвищення самооцінки, формування особистості дитини, практичні прийоми налагодження сімейних взаємостосунків, соціально-психологічні фактори становлення особистості дитини та особливості її розвитку, методи сімейного виховання та відновлення стосунків дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з рідними, шляхи формування життєвої компетентності дитини та підготовки її до самостійного життя.

Для сімей, які бажають створити прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу та влаштувати на виховання та спільне проживання дитину-сироту, дитину позбавлену батьківського піклування, звертатись до служби у справах дітей Звенигородської районної державної адміністрації.

Возможно, это изображение 13 человек, люди учатся и текстВозможно, это изображение 10 человек, люди учатся и столВозможно, это изображение 6 человек и люди учатсяВозможно, это изображение 6 человек и стол


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора