Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Черкасах провели активності для молоді до Дня ментального здоров’я

Дата: 10.10.2023 17:13
Кількість переглядів: 41

 

Фото без описуПросто та інтерактивно. В області популяризують прості техніки психологічної самодопомоги. Для учнівства Черкас влаштували івент  “Стежкка ментального здоров’я”.

Детальніше у відео

Захід приурочили до Дня ментально здоров’я, який світова спільнота відзначає 10 жовтня. Активності відбуваються у межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я, що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

Для усіх охочих провели коротке анкетування про їхній психологічний стан, ознайомили з техніками самодопомоги та організували освітні інтерактиви.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису– Не лише для нас, але і для всього світу наші люди – це приклад незламності та оптимізму, – зауважила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. – Втім кожен з нас потребує піклування та підтримки задля збереження психологічної стійкості. За оцінками фахівців, більшість людей, а це близько 80%, можуть самостійно позбутися тривожних розладів та проявів стресу, якщо опанують навички самодопомоги. Саме тому важливо популяризувати та поширювати ці знання доступно і вчасно.

Долучилися до заходу урядові та громадські організації. Зокрема Товариство Червоного Хреста у Черкаській області, ГО «Рефектіо», ГО «Табір Максимум», обласна служба зайнятості, обласне управління освіти і науки, охорони здоров’я ОДА та Центр контролю та профілактики хвороб, всі, хто бажав мав можливість отримати консультацію лікаря-психолога 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису– Ментальне здоров’я – універсальне право людини. Це не лише відсутність розладів. Це внутрішні ресурси для того, аби жити життя. Реалізувати свої здібності. Працювати. Піклуватися про інших. Міжнародне дослідження показало, що упереджене ставлення до психологічної допомоги заважає не лише діяти задля покращення свого ментального добробуту, а й навіть говорити на цю тему. Більшість досі вважає, що це може бути соромно або вплине на репутацію в суспільстві. Наша мета – виправити це разом! – завершила захід таким зверненням регіональний координатор Всеукраїнської Програма ментального здоров’я Вікторія Шепіль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора