Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бюджетні ресурси мають використовуватися раціонально, – Наталія Кравченко

Дата: 11.10.2023 18:37
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Наповнення місцевих бюджетів, пріоритетні напрями витрачання коштів, участь у грантових програмах, легалізація ринку найманої праці. Ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді з головами тергромад Звенигородського району за участі першого заступника очільника області Наталії Кравченко. 

Як вона зауважила, на Черкащині простежується  позитивна тенденція збільшення доходів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, надходження зросли на 35%. Зокрема, у Звенигородському районі на понад 21%. За цим показником наша область посідає 3-тє рейтингове місце по Україні. 

– У фокусі уваги – наші захисники та захисниці, –  наголосила Наталія Кравченко. – Тому спільними пріоритетами для громад у використанні бюджетного ресурсу залишається підтримка ЗСУ та ветеранів. Також особливу увагу приділено ВПО, питанням соцзахисту населення, облаштування укриттів, відновлення пошкодженої інфраструктури. На такі першочергові заходи в місцевих бюджетах області передбачено 1,7 млрд грн. 

Водночас тергромади зосереджують фінансовий ресурс на оборонні потреби, а також поліпшення матеріально-технічної бази медзакладів.

Зокрема, на виконання обласної програми територіальної оборони громадами зібрано субвенцій на понад 100 млн грн. За ці кошти вже придбано і ще планують закупити необхідне техпідсилення для захисників.

– Водночас на поліпшення матеріально-технічної бази обласних закладів охорони здоров’я громадами області передано 73 млн грн, – додала Наталія Кравченко.

За результатами зустрічі спільно з громадами напрацьовано механізми для ефективної роботи фінансово-економічної сфери Черкащини.

Нагадаємо, при ОВА створюють робочу групу «Прозорість і підзвітність». Зокрема, задля підсилення контролю в бюджетній сфері та раціонального використання ресурсів громад. 

Читайте також:  Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець  звернувся до керівників тергромад, з проханням ще раз переглянути та вивчити бюджетні пріоритети, аби знаходити можливості для підтримки наших військових. Водночас  він відзначив, що місцева влада має виконувати свої прямі завдання та дбати про стабільне функціонування населених пунктів, усієї інфраструктури. Але з урахуванням воєнного стану та без надмірностей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора