Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МВС пропонує встановити відповідальність для закладів, які порушують комендантську годину

Дата: 12.10.2023 11:31
Кількість переглядів: 35

Фото без опису“МВС разом із народними депутатами підготували проект, він вже завтра буде відправлений в Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб’єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години”, — про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Законопроект передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Відповідальність пропонується у вигляді накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця у вигляді штрафу від 34 000 грн. до 170 000 грн.

Повторне правопорушення впродовж одного року з моменту накладення попереднього — штраф від 340 000 грн. до 680 000 грн.

“Ми пропонуємо законодавцям розглянути наші пропозиції і встановити штрафи за роботу таких закладів. Наголошую, що це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників суб’єктів господарювання і фізичних осіб-підприємців. Думаю, що в найближчий час Верховна Рада такі пропозиції розгляне”, — додав Міністр.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора