Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ветеранська політика – у центрі уваги, – Наталія Кравченко про роботу регіонального центру підтримки цивільного населення

Дата: 17.10.2023 14:45
Кількість переглядів: 20

Фото без описуСпівдія на місцях – надважлива. Пріоритетні напрямки роботи регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення обговорили на Форумі у Києві. Захід відбувся за ініціативи Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук. Напрацювання Черкащини представила на заході перша заступниця очільник області Наталія Кравченко.

До обговорення на Форумі долучилися близько 100 учасників з усіх регіонів України та з-за кордону. Зокрема керівники координаційних центрів, керівники міжнародних організацій та донорів, а також представники громадських і волонтерських організацій.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук акцентувала, що координаційні центри мають бути основною платформою для підтримки громадян, постраждалих від війни.

– Ми маємо зосередити зусилля та ресурси навколо регіональних коордцентрів, – наголосила вона. – Щоб кожна наша людина мала змогу отримати необхідну допомогу через такі коордцентри.

Координаційні центри розглядають як універсальні адміністративні платформи. Як цього досягти напрацьовували учасники Форуму. Також обмінювалися ефективними практиками, обговорювали пріоритети на 2024 рік.

– Наші люди – найважливіший наш ресурс, адже саме вони творять Україну, розвивають, захищають та відстоюють її у боях, – відзначила Наталія Кравченко. – Тому нам важливо подбати про тих, хто зараз повертається з війська до життя у мирних регіонах. Йдеться як про реабілітацію, так і психологічну підтримку, відновлення, працевлаштування, самореалізацію після повернення з війська. Деякі проекти з ветеранської політики ми напрацювали на нашому форумі «Громади – захисникам» і зараз активно упроваджуємо їх спільно з громадськими організаціями.

Водночас посадовиця наголосила, що таку роботу важливо проводити не лише на обласному рівні,  а й у громадах. Адже ветерани та члени їхніх родин, вимушені переселенці мають відчувати підтримку та піклуваннчсаме там, де вони проживають.

Нагадаємо, Координаційний центр підтримки цивільного населення опікується людьми, які потребують усебічної підтримки. Зокрема, внутрішньо переміщеними особами, ветеранами, їхніми родинами та сім’ями загиблих, дітьми та молоддю. Окрему увагу приділяють підтримці ментального здоров’я у межах Всеукраїнської програми «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора