Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Володимир Папач про стан захворюваності на грип і ГРВІ на Черкащині

Дата: 17.10.2023 16:45
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

В області з початку жовтня виявлено понад 10 400 випадків захворювання на грип і ГРВІ. Зокрема, в 6858 дітей. Про це повідомив генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як зауважив Володимир Папач, кількість захворювань за цей період  майже на 7% менша, ніж минулого року.

–  Цьогоріч на ГРВІ та СОVID уже захворіли 129 195 осіб, – додав він. – Нині в регіоні проводять щотижневий моніторинг захворюваності на ці інфекції.  Водночас з кінця вересня спостерігається  суттєве зростання  захворюваності на СОVID-19.   За останні два тижні захворіли 377 осіб.  Із них – 21 дитина. 

Окрім цього, в Україні нині є високі ризики спалаху кору. Він має циклічний характер – повторюється щоп’ять років. Останній спалах кору в Черкащині зареєстровано у 2017 – 2019 роках. Наразі в регіоні не фіксують випадків цієї хвороби.

–   Ефективним захистом від цього та інших інфекційних захворювань є імунізація населення, – нагадав Володимир Папач. –  Зокрема, зараз в області триває компанія  з наздоганяючої вакцинації від кору. Її  мета – довакцинувати дітей, які через різні причини не отримали вчасно  щеплення, згідно з Національним календарем. Вакцини в області вдосталь.

Нагадаємо, на сьогодні на Черкащині функціонують 88 пунктів щеплення при закладах охорони здоров’я. Відкрито 7 центрів вакцинації, працює мобільна бригада.

Докладніше про стан захворюваності на грип та ГРВІ в регіоні у відео:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора