Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Більше 1000 Пунктів Незламності на базі ДСНС вже функціонують в Україні

Дата: 19.10.2023 14:50
Кількість переглядів: 18

Фото без опису“Ми готуємося до того, що ворог може обстрілювати об’єкти енергетичної інфраструктури, та можливих тривалих і позапланових відключень електричної енергії”, — сказав Сергєєв.

Він додав, що саме через ці загрози Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком ініційовано та Урядом підтримано створення Координаційного штабу з оперативного реагування та надання допомоги населенню під час відключень електричної енергії.

Саме завдяки діяльності Координаційного штабу здійснюється контроль всіх органів державної влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, правоохоронних органів із надання допомоги нашим громадянам під час осінньо-зимового періоду. Також буде моніторитися ситуація щодо роботи Пунктів Незламності та укриттів.

«Сьогодні створено 13 300 пунктів, проводиться робота щодо належного забезпечення і комплектування. Громадяни у цих місцях зможуть зарядити свої ґаджети, скористатися засобами зв’язку, отримати гарячі напої та первинну медичну допомогу”, — повідомив заступник Міністра.

У функціонуванні Пунктів Незламності також беруть участь і органи системи МВС. ДСНС створено 1254 таких пунктів, з яких 1004 з 1 жовтня вже функціонують.

“Надзвичайники створили 752 стаціонарні пункти на базі об’єктів служби ДСНС та 252 мобільні. Ще 250 — це також мобільні на базі наметів і транспортних засобів. Вони готові до використання під час загострення ситуації”, — каже Олексій Сергєєв.

Також заступник Міністра зазначив, що найближчим часом МВС спільно з Міністерством цифрової трансформації планує відображати в «Дії» всі укриття та Пункти Незламності.

За інформацією МВС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора