Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Армія дронів передала на фронт понад 800 БПЛА, частина з яких – українського виробництва

Дата: 20.10.2023 11:35
Кількість переглядів: 50

Фото без описуУновій партії БПЛа від Армії дронів — 840 розвідувальних та ударних «пташок», які придбали за кошти держбюджету. 340 з них – вироблені в Україні.

«У звітах ударних рот БПЛА ми бачимо, наскільки ефективні дрони в обороні та знищенні техніки. Майже щотижня Армія дронів передає тисячні партії безпілотників на фронт, щоб військові могли результативно проводити спецоперації. Цього разу відправляємо 500 Мавіків, 300 FPV-дронів Phoenix та 40 ударних коптерів Vampire. Безпілотники дадуть змогу проводити розвідку, відстежувати та уражати ворожі позиції», — зазначив Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Phoenix 03 Heavy UCAV — українські FPV-дрони, здатні працювати як удень, так і вночі. Вони уражають пункти спостереження, влучають у бліндажі та атакують бронетехніку. Vampire — ударні українські коптери з тепловізором, які можуть літати на висоті до 400 м. Дрон можна використовувати з різними боєприпасами проти особового складу, броньованої техніки, складів тощо.

DJI Mavic 3Е — розвідувальні дрони, які можуть залітати в тил противника й фіксувати переміщення ворога, військову техніку та склади. Вони допомагають коригувати артилерію по позиціях росіян, а камера із зумом якісно та швидко фіксує позиції, тому не потрапляють під приціл окупантів.

Нагадаємо, у складі ЗСУ створено перші у світі ударні роти БПЛА Армії дронів. Вони працюють за новою доктриною застосування безпілотників та показують ефективні результати на фронті. Лише минулого тижня підрозділи уразили 428 одиниць ворожої техніки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора