Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформаційна платформа "Допомога поруч"

Дата: 26.10.2023 15:14
Кількість переглядів: 92

На Полтавщині продовжує функціонувати інформаційна платформа «Допомога поруч »

В межах забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України №287 від 08.04.2020 «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення» продовжує функціонувати інформаційна платформа «Допомога поруч»

Даний соціальний проєкт, який створений для надання адресної допомоги найбільш уразливим категоріям населення, об’єднує зусилля благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів, небайдужих громадян, органів державної влади та місцевого самоврядування з виявлення потреб людей через «гарячі» телефонні лінії, звернення та надання їм необхідної допомоги.

З метою виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми в основних продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутової хімії для їх життєзабезпечення забезпечено постійну роботу обласної «гарячої» телефонної лінії з питань соціального захисту населення

Управління соціального захисту населення Звенигородської районної військової адміністрації надає інформацію щодо функціонування «гарячих ліній» та запровадження інформаційної платформи «Допомога поруч», яку створено з метою надання адресної допомоги вразливим верствам населення Звенигородського району.

 «Гарячі лінії» та консультації за телефонами: 2-39-73, 2-10-54, 2-16-86.

Також Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Звенигородської міської ради Звенигородського району постійно проводиться робота з виявлення осіб похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення для надання їм соціальних послуг, а також проводиться роз'яснення щодо можливості дистанційної оплати за житлово-комунальні послуги. Соціальні працівники установи постійно забезпечують одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю продуктами харчування, медикаментами, речами першої необхідності та здійснюють допомогу при оплаті за комунальні послуги.

КЗ «Центр надання соціальних послуг Лисянської селищної ради» повідомляє:

  • в центрі функціонує «гаряча лінія» (6-19-34) для прийняття звернень громадян, які потребують допомоги;

  • постійно проводиться робота з виявлення осіб, які потребують допомоги, через «Гарячі лінії», шляхом аналізу звернень гросмадян;

  • проводить постійна робота серед населення про функціонування «гарячої лінії»;

  • соціальними робітниками проводиться робота щодо забезпечення дистанційної оплати за комунальні послуги, по доставці продуктів харчування, ліків, побутової хімії, речей першої необхідності, підписки періодичних видань, оформлення допомог та субсидій.

Також, триває робота по залученню благодійних організацій з надання допомоги вразливим верствам населення. Зокрема, за період 2023 року, було забезпечено гумінітарною допомогою (продукти харчування, підгузки, засоби гігієни, одяг, канцелярські набори, взуття) 24 сімї де виховуються діти з інвалідністю, 20 сімей в СЖО, 48 одиноких громадян.

На території Шполянської міської громади діє надавач соціальних послуг - комунальне підприємство «Центр надання соціальних послуг» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади.

Обслуговуванням, наразі, охоплені всі населені пункти, які входять до складу громади.

Центром проводиться робота по забезпеченню надання соціальних послуг особам, які перебувають в складних життєвих обставинах або мають найбільший ризик потрапляння в такі обставини, зокрема, особам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям учасників АТО та військовослужбовців, внутрішньо перемішеним особам.

Центр надання соціальних послуг включає в себе три структурні підрозділи різного спрямування: відділення соціальної роботи, відділення соціальних послуг за місцем проживання, в умовах денного перебування та надання натуральної допомоги і відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання на 30 ліжкомісць.

В Центрі послуги надаються з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, зокрема догляд вдома, натуральна допомога, догляд стаціонарний, представництво інтересів, інформування, соціальна адаптація, соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, консультування, соціальна профілактика, соціально-психологічна реабілітація.

Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання розташоване в с. Лебедин, вул. Небесної Сотні,2. Відділення розраховане на 30 осіб, на даний час проживає 32 особи з них 5 осіб ВПО.

Центром надання соціальних послуг спільно з старостатами два рази на рік складаються соціальні паспорти населених пунктів з метою виявлення та моніторингу умов проживання непрацездатних громадян, осіб з інвалідністю, осіб в СЖО, їх потребу послугах, проводиться робота по наданню їм різних видів послуг.

У Центрі діє Університет третього віку, де для людей поважного віку працює два факультети: « Мистецький» та «Здоровий спосіб життя»

Центр співпрацює з громадською організацією УТОГ та релігійною спільнотою Храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ м.Шполи.

В період воєнного стану, особам з числа внутрішньо переміщених, малозабезпечених надається допомога одягом, взуттям, дитячими речами.

Серед населення ОТГ широко проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота по забезпеченню надання соціальних послуг особам, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Центр надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради повідомляє, що у відділенні соціальної допомоги вдома на обліку у відділенні перебуває 166 осіб. Це люди похилого віку та особи з інвалідністю. Надаються соціальні послуги «догляд вдома» та натуральна допомога.

Відділення стаціонарного догляду розраховане на 12 ліжко-місць. На даний час там проживає 12 осіб похилого віку та особи з інвалідністю. Отримують соціальну послугу «догляд стаціонарний».

У відділенні денного догляду дітей з інвалідністю станом на 29.09.2023 перебуває 29 дітей віком від 3 до 18 років, які отримують соціальну послугу «денний догляд».

У відділенні соціальної роботи перебуває:

СЖО 9 сімей в них 21 дитина, яким надається послуги консультування, соціальний супровід.

ВПО 200 сімей, яким надається послуга інформування (гуманітарна допомога).

14 сімей евакуйованих, які проживають в МКП, яким надаються послуги інформування, консультування, догляд вдома, (гуманітарна допомога).

38 членів сімей загиблих військовослужбовців та 49 сімей учасників АТО, яким надається послуга інформування (гуманітарна допомога).

34 сім’ї одинока мати (батько), яким надається послуга інформування. Особи похилого віку 1220 осіб, яким надається послуга інформування, соціальна адаптація, (гуманітарна допомога).

Тальнівський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) забезпечує соціальне обслуговування та надання соціальних послуг вразливим верствам населення, які перебувають в складних життєвих обставинах та перебувають сторонньої допомоги на території Тальнівської міської ради. Кожне звернення розглядається згідно термінів.

При Тальнівському міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) діє чотири відділення:

  • відділення стаціонарного догляду, в якому проживають одинокі громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, на постійній основі. У відділенні чотири разове харчування підопічних, згідно встановлених норм. Харчування задовільне, меню страв різноманітне. Ведеться моніторинг стану здоров’я, як підопічних так і працівників. Забезпечено відділення засобами особистої гігієни, побутовою хімією. Встановлено пандус. В зимовий період діє пункт обігріву;

  • відділення соціальної допомоги вдома, де соціальні робітники забезпечують підопічних у разі потреби продуктами харчування, ліками, проводять оплату комунальних послуг та готують їжу. Відвідування проводиться згідно графіка. Надання соціальних послуг відбувається згідно індивідуального плану. Також при відділенні діє пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації.

  • відділення денного догляду та реабілітації дітей та осіб з інвалідністю також забезпечуються усіма необхідними засобами побутової хімії та засобами особистої гігієни. Встановлено пандус.;

  • відділення для сім’ї, дітей та молоді, яке надають соціальні послуги вразливим верствам населення, які перебувають в складних життєвих обставинах та перебувають сторонньої допомоги відповідно до Закону України ,, Про соціальні послуги’’.

Всі підопічні Тальнівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) забезпечує соціальне обслуговування та надання соціальних послуг перебувають на прямому телефонному зв’язку з соціальними робітниками. Діє телефон гарячої лінії (04731) 3-08-67. Відповідальна особа - Оксана Леценко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора