Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Будищі освятили новий храм

Дата: 08.10.2018 17:00
Кількість переглядів: 1369

6 жовтня заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк взяв участь в довгоочікуваній для сільської громади села Будище події – освяченні Храму Святого Архистратига Михаїла. Церква була відбудована силами жителів села. Розпочалась відбудова ще в 2011 році. Але у жителів села було велике бажання мати свій куточок духовності, і тому, незважаючи на нинішній нелегкий час, вони об’єдналися у своєму бажанні під керівництвом отця Володимира і змогли відкрити церкву.

Обряд освячення проводив архієрей Української православної церкви Київського патріархату, митрополит Черкаський і Чигиринський, Голова Синодального управління військового духовенства Іоан та  священики з інших населених пунктів нашого району. Був звершений хресний хід довкола новоосвяченого храму та виголошені слова привітання архієрея до всіх присутніх. Також  було здійснено перше соборне богослужіння у новому храмі.

 Розділити радість будищан з вітаннями та найкращими побажаннями в новоосвячений храм завітали також голова сільської громади Валерій Кулик та   господарники села. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора