Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина відзначила День українського добровольця

Дата: 14.03.2018 17:01
Кількість переглядів: 1526

Фото без описуСаме у березні 2014 року добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки для подальшої участі у воєнних діях.

14 березня 2014 року понад 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

В ті дні тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини -  зі зброєю в руках першими протистояли озброєній російській армії. Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Цього дня на Звенигородщині відбулися урочисті заходи. В сесійній залі районної ради вшанували  бійців,  які за покликом серця пішли боронити незалежність України. Голова райдержадміністрації та військовий комісар Звенигородського військового комісаріату вручили  ветеранам АТО медалі «Ветеран війни – учасник бойових дій».

- Якби не добра воля найкращих синів і доньок країни, то не відомо як би склалася доля держави. Золотими літерами добровольці були вписані в успішні операції зі звільнення української землі від загарбників. Вони пройшли пекло найтяжчих боїв: Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький аеропорт, - наголосив Василь Довбуш, звертаючись до присутніх. 

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять всіх героїв, які загинули, захищаючи рідну землю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора