Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Вже обрали свого лікаря більше 440 тисяч черкащан», – Сергій Овчаренко

Дата: 14.08.2018 17:01
Кількість переглядів: 1051

Укладання декларацій з педіатрами, терапевтами чи сімейними лікарями у розпалі. На Черкащині свого лікаря вже обрали понад 441 тисяча пацієнтів. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

Загалом у системі Нацслужби здоров’я зареєструвалися більше 640 лікарів та 43 заклади охорони здоров’я первинної ланки Черкащини. Обирати свого лікаря громадяни можуть як у комунальних, та і приватних медичних закладах, що уже уклали договір з Національною службою здоров’я.

– Визначитися й обрати свого лікаря – дійсно відповідальна справа, – каже посадовець. – Оскільки саме він буде дбати про здоров’я людини: лікувати, давати корисні поради для профілактики хвороб, направляти на базові аналізи, вакцинацію, а за потреби – до профільних спеціалістів. Ці послуги – безоплатні для громадян. Вже з липня наші медичні заклади почали працювати за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Втім громадянам, які ще не уклали договорів, варто пришвидшитись. Адже чимало спеціалістів набрали оптимальну кількість пацієнтів.

Нагадаємо, національна кампанія з вибору лікаря та підписання декларації з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром, заклади яких підключились до електронної системи охорони здоров’я, розпочалась із квітня. Відтоді вже уклали декларації понад 15,2 млн українців. Це, фактично, кожен третій громадянин держави, відзначають у МОЗ.

Докладніше про безоплатні послуги у вашого лікаря: https://bit.ly/2tISVtz

Корисні поради для тих, хто обирає свого лікаря: https://bit.ly/2tU0b8g


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора