Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Кожна родина, яка потребує субсидію, повинна її отримати», – очільник області

Дата: 02.08.2016 17:06
Кількість переглядів: 646

Фото без описуДва тижні на надолужування. Стільки часу дав голова Черкаської ОДА районам, де відсоток призначення субсидій не дотягує до середнього по області. Про це йшлося на координаційній нараді в Черкаській ОДА.

         Понад 235 тис. черкаських родин отримували субсидії в опалювальний сезон 2015-2016 років. Уже більше року у країні діє спрощений порядок надання такої допомоги населенню. Тим, у кого завершився дванадцятимісячний термін отримання субсидії, її призначають на наступний термін. Як повідомляють у департаменті соціального захисту, натепер середньообласний відсоток призначених із травня субсидій становить 93%. Не дотягують до нього у Городищенському та Катеринопільському районах.

         – Ці райони мають два тижні на виправлення ситуації, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Решта теж мусять працювати по максимуму. Кожна родина, яка потребує субсидію, повинна її отримати. Зараз багато політиків спекулюють на темі тарифів і водночас подають недостовірну інформацію про субсидії. Ми аналізували ситуацію по районах на прикладі конкретних родин. Приміром, якщо позаминулого опалювального сезону пенсіонерка в Хацьках отримувала щомісяця 261 грн субсидії, то минулого – вже 1678 грн. Так, тарифи підвищилися, але й розмір субсидій при цьому зріс у рази.

Очільник області дав завдання активізувати роз’яснювальну кампанію про субсидії серед населення. А керівникам районів – тримати це питання на особистому контролі. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора