Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обережно - гриби! Отруєння грибами небезпечне для життя!

Дата: 18.10.2017 17:11
Кількість переглядів: 693

Вчора, 17 жовтня, від отруєння грибами помер 11-річний хлопчик, житель одного з населених пунктів району.

Дитина у важкому стані була доставлена спочатку до Звенигородської ЦРЛ, потім до обласної лікарні і,  нарешті, до лікарні м. Київ. На жаль, лікарі виявилися безсилими у боротьбі за життя дитини. Про це повідомляє завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Сергій Палій. Він попереджає, що отруєння грибами небезпечне для життя!

Якщо після вживання грибів почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювання, головний біль, галюцинації, біль у животі):

- негайно викличте бригаду екстреної медичної допомоги; до її приїзду необхідно промити шлунок (1-2 л розчину перманганату калію (марганцівки) або сольового розчину), можна зробити очисну клізму; пийте багато рідини;

- навіть при полегшенні стану обов'язково зверніться до найближчого лікувального-профілактичного закладу;

- грибну страву, яку не з’їли повністю, не викидайте, її аналіз допоможе медичним працівникам швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.

Запам’ятайте!

Життя потерпілого залежить від своєчасного надання йому медичної допомоги. Пізнє звернення до лікарів може призвести до  летальних наслідків.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України, враховуючи багаторічний досвід лікування хворих з отруєннями, розробили рекомендації для грибників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора