Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. ЗРОБИ СВІЙ ВИБІР НА КОРИСТЬ ЖИТТЯ !

Дата: 28.11.2018 17:14
Кількість переглядів: 1180

Фото без описуПід таким гаслом Звенигородською районною організацією Товариства  Червоного Хреста спільно з відділом освіти напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом  проведено  профілактичний захід для учнівської молоді.

Дійство проведено в рамках проекту підготовки червонохресних волонтерів «Рівний-рівному» з метою утвердження здорового способу життя, попередження негативних явищ в молодіжному середовищі та суспільстві.

Учасники  заходу, а це члени волонтерських загонів  9-10  класів загальноосвітніх шкіл ,  центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів,  середніх спеціальних навчальних закладів, соціальні педагоги, мали нагоду поглибити та перевірити свої знання з питань попередження ВІЛ/СНІДу та  наркоманії, які в багатьох випадках мають спільний початок. З глибокою зацікавленістю присутні працювали з лікарями  районної лікарні: інфекціоністом Володимиром Морозовим та наркологом Юрієм Костенком. Розповідь наркозалежного чоловіка, його хворобливий вигляд, рани на тілі від ін’єкцій наркотичних речовин  спонукала  всіх присутніх глибоко задуматися над проблемою. Під час практичної частини учасники взяли участь у тренінгах «Формування залежності (наркоманія, алкоголь, тютюнопаління) та «Своєчасні знання про СНІД», які провели психолог Звенигородського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді  Тетяна Мірошник та педагог-організатор Звенигородської ЗОШ № 5 Інна Дадо. Юні волонтери ЗОШ № 4 (соціальний педагог Тетяна Барабаш)  підготували змістовний  і цікавий показовий виступ агітбригади «VITA», закликавши усіх вести здоровий спосіб життя та свідомо ставитися до власного здоров»я.   Жваву  зацікавленість  волонтерів  викликала вулична акція  «Червона стрічка».    

Підсумовуючи профілактичний семінар-тренінг, голова районної організації Товариства Червоного Хреста Володимир  Слинько висловив надію, що здобуті знання юні волонтери донесуть учнівським колективам, одноліткам, друзям та знайомим, пропагуючи здоровий спосіб  життя, милосердя та доброту.

 

Наталія Лисенко,

медист відділу освіти районної державної

адміністрації

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора