Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ваші команди – головний фактор успіху громади», – очільник області зустрівся з головами ОТГ

Дата: 07.12.2017 17:14
Кількість переглядів: 572

Фото без описуОбласна влада є партнером об’єднаних територіальних громад у питаннях розвитку.

Про це сказав очільник Черкащини Юрій Ткаченко на зустрічі з головами громад-об’єднавців. У ній також узяли участь керівники структурних підрозділів адміністрації та представники Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Натепер на Черкащині створені 24 ОТГ. Водночас 24 грудня відбудуться вибори ще у 2 громадах.

– Якщо говорити мовою цифр, то власні доходи об'єднаних громад зросли, порівняно з минулим роком, від 2 до 6 разів, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Цьогоріч їм передбачили близько 30 млн грн розвиткових ресурсів, якими вони самі розпоряджалися. Наші першопрохідці вже сповна відчули переваги об'єднання, самостійності та є прикладом для решти. А обласна влада спільно з Центром розвитку місцевого самоврядування є надійними партнерами об’єднаних територіальних громад у питаннях розвитку. Ми регулярно проводимо навчання, семінари, стаді-тури для управлінців ОТГ. Ми готові консультувати в питаннях підготовки їхніх проектів регіонального розвитку, формування бюджетів тощо. У 2018 році очікуємо збільшення обсягу розвиткових ресурсів для підтримки ОТГ.

Як сказав очільник області, спроможна громада стоїть на «трьох китах»: кадри, бюджет та інфраструктура. Він закликав керівників ОТГ активно долучатися до обласних проектів в освітній, медичній та інших сферах.

– Кадри – на першому місці, – наголосив Юрій Ткаченко. – Адже людський капітал є головним фактором успіху будь-якої громади. Саме від управлінської команди залежить, наскільки якісно будуть розроблені, а в подальшому успішно реалізовані стратегії розвитку громад. А отже, люди наочно переконаються у всіх вигодах об'єднання.

Нагадаємо, Черкащина ввійшла до п’ятірки областей за кількістю створених цьогоріч об’єднаних територіальних громад.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора