Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання обласного оперативного штабу з підготовки до нового опалювального сезону

Дата: 14.07.2017 17:16
Кількість переглядів: 661

        

Сьогодні директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, заступник голови обласного оперативного штабу Сергій Демиденко за участю голови райдержадміністрації В.Довбуша, його заступника Д.Задеряки, заступника голови  міської ради С.Кулікова, членів обласного оперативного штабу,  заступників голів райдержадміністрацій Жашківського, Катеринопільського, Лисянського, Маньківського, Монастирищенського, Тальнівського, Уманського, Шполянського, Христинівського районів, відповідальних за житлово-комунальне господарство, заступника міського голови міста Ватутіне, начальників відповідних управлінь та відділів житлово-комунального господарства райдержадміністрацій, міськвиконкому, керівників комунальних підприємств провів в сесійній залі районної ради  засідання обласного оперативного штабу з координації робіт щодо своєчасної підготовки  підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери області  до стабільної роботи в осінньо-зимовий період.

До вересня комунальні господарства краю мають бути готові до старту опалювального сезону на 80-90%. Таке доручення  дано оперативним штабом.

– Всі ми маємо спільне завдання – якомога якісніше підготуватися до цьогорічного опалювального сезону, –  наголосили керівники обласного оперативного штабу.

– Досягти 90% показника готовності – реально. Та для цього треба активно попрацювати на всіх рівнях. Потрібно погасити заборгованість за спожитий природний газ, обладнати житлові будинки засобами обліку тепла, замінити котли, розглянути питання переходу на альтернативні види опалення – це не повний перелік тих завдань, які треба владнати.

Також на засіданні штабу було наголошено, що актуальним питанням лишається забезпечення багатоквартирних житлових будинків з централізованим опаленням побудинковими засобами обліку теплової енергії. До 1 серпня рівень оснащеності будинків повинен бути не нижче 78%, а до початку опалювального сезону – 90%. Нині ж цей показник в середньому по області становить 71%.

Зазначено також, що станом на 1 липня до нового опалювального сезону підготовлено 45% шкіл та 48 % дитячих садків, 48 % лікарняних закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора