Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

„ МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я: ЯК ПОДБАТИ ПРО СЕБЕ?

Дата: 27.11.2023 14:55
Кількість переглядів: 96

images.jpg

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Це поняття дуже широке і поєднує різні аспекти.

Згідно з визначенням Всесвітньої організації охорони здоров`я, ментальне здоров’я — це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

Це означає, що ментальне здоров’я об’єднує здоровий дух та психіку людини із соціальним складником. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психічне здоров’я кожного індивіда важливе для всього суспільства.

Стан ментального здоров’я залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних та навіть економічних.

Здатність отримувати задоволення від життя — основна риса ментально здорової людини.

Для координації діяльності відповідних управлінь, відділів та служб області розпорядженням Черкаської обласної військової адміністрації від 02.06.2023 № 286 утворено координаційний центр підтримки цивільного населення при Черкаській обласній державній адміністрації, у рамках якого функціонує робоча група з питань ментального здоров’я.

 

Служби у справах дітей  Звенигородського району, в межах повноважень, долучитися до цієї роботи та проводять заходи для дітей (їх батьків), спрямовані на покращення їх психоемоційного стану, щоб створювати для дитини здорову й доброзичливу атмосферу в сімейному колі. Адже психіка формується саме в сім’ї і те, що закладається в ранньому дитинстві, залишається на все життя: самооцінка, вміння спілкуватись, розуміти себе та інших.

Не завжди батьки можуть вчасно помітити зміни в поведінці своєї дитини. Особливо це стосується підлітків — вони більш замкнуті, більшість часу проводять у школі та з друзями. Тому працівники служб у справах дітей звертають увагу на поведінку дітей, будують з ними довірливі відносини, допомагають вирішувати конфлікти, знайомлять дітей із поняттям стрес і тривога, навчають відстежувати, усвідомлювати та оскаржувати свої автоматичні тривожні думки, емоції і тілесні відчуття, які викликають ці думки і реакції, інформують про те, як запобігти цим станам.

Впродовж листопада 2023 року службами у справах дітей сільських, селищних рад Звенигородського району проведено більше 30 різноманітних заходів з питань ментального здоров`я. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора