Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лауреатів літературної премії імені Василя Симоненка відзначили на Черкащині

Дата: 08.01.2024 17:53
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Сьогодні, у  89-ті Симоненкові роковини, на Черкащині вручили премію його імені кращим літераторам.

Цьогоріч  лауреатами  Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка стали Олександр Козинець із збіркою поезій «Ластовиння» та Ганна Кревська, авторка книги прози  «Прядиво роду». 

Фото без опису

Фото без опису

Переможців привітав заступник очільника області Олександр Шамрай.

– Вірші Симоненка тепер як настанова борцям за волю України, – наголосив він. – Дякую всім, хто популяризує його творчість. Хто працює на цій ниві. І продовжує творити, всупереч війні. Хто своєю творчістю збирає допомогу для наших ЗСУ. Це все – важливо!

Нагадаємо, цього року переможців премії обрали в номінації «За кращий художній твір». Загалом на розгляд комісії було подано понад 20 творів авторів із різних куточків країни. 

Фото без опису

Фото без опису

Довідково:

Василь Симоненко – український письменник і журналіст, діяч українського руху опору, шістдесятник. Народився 8 січня 1935 року у селі Біївці Полтавської області. Після закінчення факультету журналістики працював на Черкащині. Зокрема, в обласних газетах «Черкаська правда» і «Молодь Черкащини». Помер поет 14 грудня 1963 року у віці 28 років.

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка засновано у 2012 році на Черкащині.  Її призначають із метою вшанування пам’яті поета-гуманіста. А також для підтримки молодих авторів, їхнього заохочення до творчих пошуків у галузі літератури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора