Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд вдосконалив механізм реалізації програми єВідновлення

Дата: 16.01.2024 16:28
Кількість переглядів: 31

Фото без описуУряд затвердив постанову, яка вдосконалює механізм реалізації програми єВідновлення. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Спрощуємо припинення права власності на знищений об’єкт. Покращуємо взаємодію міністерств щодо обміну інформацією. Прописуємо чіткий алгоритм оскарження дій Комісій. Оновлюємо порядок нарахування коштів та їх використання на будівництво приватного, садового або дачного будинку. Вносимо також інші зміни», — сказав очільник Уряду.

Головна мета, за його словами, — усунути незручності та розбіжності, аби максимально спростити шлях від подачі заявки до отримання компенсації, купівлі чи будівництва житла.

Як повідомив Прем’єр-міністр, уже понад 35 тис. українських родин, чиє майно було пошкоджено, отримали від держави виплати на 3,2 млрд грн.

Загалом за цим компонентом програми надійшло понад 67 тис. заявок. Найбільше з Харківщини, Київщини та Миколаївщини.

«За другим компонентом програми — знищене майно — зареєстровано 8,4 тисячі заявок. Згенеровано понад 2 тисячі житлових сертифікатів на майже 3,7 млрд грн. Понад 540 сертифікатів вже заброньовано. Це означає, що їхні власники скоро придбають своє житло», — зауважив Денис Шмигаль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора