Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня соборності України, цього важливого свята, наша громада взяла участь у покладанні квітів.

Дата: 22.01.2024 10:29
Кількість переглядів: 46

Возможно, это изображение 6 человекВозможно, это изображение 5 человекВозможно, это изображение 4 человекаВозможно, это изображение 3 человека и памятникВозможно, это изображение 5 человек и памятник

Сьогодні, з нагоди відзначення Дня соборності України, цього важливого свята, наша громада взяла участь у покладанні квітів.

У день Дня Соборності України, голова Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, поклав квіти до підніжжя пам`ятника Тарасу Шевченку, та меморіалу Героїв Звенигородської громади у м. Звенигородка. Разом із очільником району в урочистому покладанні квітів взяли участь представники нашої громади.

Саме 105 років тому, 22 січня, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. В той неймовірний день, понад мільйон людей, об'єднавшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Івано-Франківська через Львів до Києва.

Ця велика подія символізує єдність та взаєморозуміння між різними регіонами України, коли наш народ визначив свій шлях до єдності та незалежності.

Покладаючи квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку, ми вшановуємо не лише його великий внесок у розвиток української культури, але і події, що визначили нашу сучасну національну ідентичність.

Квіти були також покладені до меморіалу Героїв Звенигородської громади. Це свідчить про наше загальне визнання та вшанування тих, хто несе в собі дух жертовності та патріотизму. Меморіал Героїв, як символ вічної пам'яті та вдячності, став свідком об'єднання нас навколо ідей свободи та незалежності. Це не лише символічний акт, але і вираз нашого зобов'язання перед тими, хто віддав своє життя за краще майбутнє нашої країни.

Участь у покладанні квітів підкреслює єднання нашої громади, де кожен важливий елемент історії та культури викликає глибокий відгук. Ці вчинки свідчать про наше велике повагу до минулого, розуміння його значущості, і готовність працювати разом для майбутнього України.

Нехай цей день буде святом нашої єдності, сили та гідності, які нам принесли події 105 років тому.

Слава Україні!🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора