Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

єОселя: з початку 2024 року українці взяли кредити на придбання житла на 1 млрд грн

Дата: 29.01.2024 13:45
Кількість переглядів: 31

Фото без описуЗа перший місяць 2024 року 575 українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя на 1 млрд грн. Від початку дії програми кредити вже отримали 6 900 родин на загальну суму 10,4 млрд грн. Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

“Від початку дії програми єОселя кредити на придбання житла взяли вже 6 900 українських родин на 10,4 млрд грн. Лише за перший місяць поточного року банки видали іпотечних кредитів на 1 млрд грн 575 родинам. Третина з них отримані на умовах масової іпотеки – під 7%. Такий кредит можуть взяти всі українці, які не мають власного житла, або потребують  покращення житлових умов. В той же час, військові, медики, педагоги й науковці можуть взяти кредит за програмою на пільгових умовах – під 3%”,  – зазначила Надія Бігун.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою єОселя 169 кредитів на 289 млн грн, серед яких:

  • кредити під 3% отримали 88 військовослужбовців та силовиків, 12 педагогів, 11  медиків та 2 науковці;
  • кредити під 7% отримали 43 українці без власного житла, 9 ВПО та 4 ветерани.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку (131 кредит) та у забудовника (35). Також 3 українці взяли кредити на купівлю квартири, яка будується.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

Київської області – 53;

міста Києва – 42;

Одеської області – 13;

Львівської області – 11;

Дніпропетровської області – 8.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших  категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Довідково:

Програма єОселя почала свою роботу в жовтні 2022 року. Реалізовують програму Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ “Укрфінжитло”. Банками-партнерами єОселі є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank.

За інформацією Міністерства економіки України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора