Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глобальна інноваційна візія України 2030: Мінцифра опублікувала звіт та пропозиції

Дата: 30.01.2024 08:55
Кількість переглядів: 26

Фото без описуУ грудні Мінцифра разом з партнерами презентувала Глобальну інноваційну візію України. Вона окреслює ключові напрями розвитку країни у внутрішньо- та зовнішньополітичному контекстах. Документ винесли на громадське обговорення до 15 січня 2024 року включно. Урядова команда опрацювала всі звернення та підготувала звіт за їх результатами.

Цей документ — важливий фактор трансформації України як під час війни, так і для післявоєнного відновлення. Описана стратегія розвитку інноваційної діяльності України допоможе зробити економічний стрибок і створити зручні умови для розвитку бізнесу, освіти та науки. Завдяки громадським обговоренням Уряду вдалося врахувати рекомендації щодо інноваційних напрямів держави, формування екосистеми, а також основних індикаторів моніторингу стратегії.

Обговорення проводили у форматі електронних консультацій з громадськістю. 14 грудня проєкт акта для обговорення оприлюднили в підрозділі «НПА» розділу «Законодавство» офіційного вебсайту Мінцифри.

В обговоренні взяли участь ІТ-компанії, фонди, громадські організації, університети, агенції, науково-дослідницькі центри. Серед пропозицій були, зокрема:

  • Важливість чіткого плану дій щодо стратегії розвитку освіти: зокрема, edtech- та STEM-освіти
  • Детінізація економіки України за допомогою блокчейну
  • Medtech, розвиток регенеративної медицини та біотехнологій зокрема
  • Фокус на розвитку Human Capital та сфери науки
  • Включення до пріоритетних галузей інновацій космічних технологій (SpaceTech)

Допрацьований проєкт акта надішлють до центральних органів виконавчої влади для погодження. Після завершення громадських обговорень візію затвердять на рівні Кабміну — вона стане офіційною державною стратегією. Ключовими кроками стратегії стануть: прискорення економічного зростання, визначення пріоритетних галузей для України, зміцнення екосистеми інновацій та створення найзручніших умов для розвитку бізнесу.

Ознайомитися з повним текстом звіту можна за посиланням.

На вебсайті можна також переглянути презентацію Глобальної стратегії інновацій України та її першочерговий текст: https://winwin.gov.ua/

Для отримання зворотного зв’язку пишіть на електронну пошту: winwin@e.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора