Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реабілітація оборонців – справа честі та обов’язок, – Ігор Табурець

Дата: 30.01.2024 18:10
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

На Черкащині продовжують працювати над дієвою та комплексною системою реабілітації оборонців. На цьому наголосив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Разом із міністеркою у справах ветеранів України Юлією Лапутіною він узяв участь у презентації адаптивних видів спорту для ветеранів у Черкасах. 

Фото без опису

Фото без опису

Як розповів Ігор Табурець, в області провели аудит послуг, які можуть отримати ветерани у громадах, зокрема реабілітаційних.

– За результатами бачимо, над чим і де маємо працювати, – зауважив очільник області. –  Це і робимо. Реабілітація оборонців – справа честі.  Обов’язок перед нашими Героями, які поклали своє здоров’я у боротьбі проти російських окупантів.

Одним із важливим напрямів є фізкультурно-спортивна реабілітація. Зокрема,  таку ініціативу реалізують в обласному центрі на базі муніципального спортивного клубу. Сьогодні її презентували на заході “Нескорені”. 

– Мотивовані, незламні, сильні, переможці, – сказав Ігор Табурець. – На власному прикладі наші ветерани показують, що життя після тяжкого поранення існує. І адаптивний спорт у цьому допомагає. Баскетбол на кріслах колісних, волейбол сидячи, пауерліфтинг, настільний теніс, стрільба з лука, легка атлетика – варіантів більшає. Дякую наставникам і тренерам за роботу! Без сумнівів,  це важливий і дієвий проект.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Спорт – це позивні емоції.  У цьому переконаний ветеран Євген Полін. Він пройшов тяжкі бої, де отримав поранення.  

– Тут у залі ми здобуваємо власні перемоги, – каже він. –  А ще – такі заняття допомагають позбутися поганого настрою та негативу. Усе лишається в залі. 

Проект зі спортивної реабілітації надалі будуть масштабувати на Черкащині. Зокрема, досвід поширюватимуть на інші громади.

 – Ми зараз тут лише тому, що на фронті наші захисники та захисниці нищать ворогів, – зазначила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. – Ми маємо робити все, щоб наші ветерани інтегрувалися в суспільство. Спорт – це гарна можливість для ветеранів проявити себе.  

Фото без опису

Детальніше у відео

Фото без опису

Фото без опису

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора