Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робоча група "Прозорість і підзвітність" створена при Звенигородській районній військовій адміністрації продовжує активно вивчати та контролювати різні аспекти фінансової діяльності в районі.

Дата: 31.01.2024 16:51
Кількість переглядів: 31

Робоча група "Прозорість і підзвітність" створена при Звенигородській районній військовій адміністрації продовжує активно вивчати та контролювати різні аспекти фінансової діяльності в районі.

Нагадаємо, що робоча група "Прозорість і Підзвітність" була створена з метою забезпечення рівня прозорості у використанні бюджетних коштів, виділених на відновлення об'єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії в межах Звенигородського району.

Варто зазначити, що розпорядником коштів фонду, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 10.02.2023 №118 «Про затвердження Порядку використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії», покладено на обласні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

Особлива увага приділяється фінансуванню заходів, спрямованих на відсіч збройної агресії з боку Російської Федерації проти України. Це включає облаштування захисних споруд, програми соціальної підтримки військових та ветеранів, а також створення умов для їх реабілітації.

Пріоритетним напрямком є фінансова підтримка соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам та створення умов тимчасового проживання для них. Всі ці заходи мають на меті забезпечити ефективну реакцію на сучасні виклики та забезпечити необхідний рівень захисту та підтримки громадян в умовах воєнного стану та загрози збройної агресії.

Однією з ініціатив групи стало проведення моніторингу офіційного майданчику державних публічних закупівель "Prozzoro" та аналіз цін на продукти харчування для місцевих освітніх закладів.

Результати моніторингу вказують на деякі невідповідності у цінах на продукти харчування порівняно з ринковими. З цією метою, на наступне засідання робочої групи запрошено представників органів місцевого самоврядування, відповідальних за організацію харчування учнів освітніх закладів.

Усе це підкреслює важливість роботи робочої групи для сталого розвитку та підвищення рівня якості життя громади в Звенигородському районі. Моніторинг цін та подальші дії групи стануть важливим кроком у покращенні системи управління фінансовими ресурсами та забезпеченні ефективного використання бюджетних коштів громад.

Возможно, это изображение текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора