Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінфін: У 2023 році використано 74 % коштів субвенції на облаштування укриттів у школах для безпеки дітей та вчителів

Дата: 02.02.2024 15:17
Кількість переглядів: 9

Фото без опису

Станом на 29 грудня 2023 року місцеві бюджети витратили на облаштування укриттів 1,1 млрд грн із передбачених 1,5 млрд грн, або 73,7 % розподіленого обсягу. Про це свідчать дані звіту з виконання місцевих бюджетів.

«Аналіз отриманої інформації засвідчив, що кошти не були ефективно використані до кінця поточного року у повному обсязі. Це, на жаль, не дало можливості покращити безпекове середовище та підвищити якість освітніх послуг у територіальних громадах. Адже наприкінці 2023 року невикористані майже 400 млн грн було повернуто у державний бюджет», ‒ наголосив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

У цьому році на облаштування укриттів передбачено 2,5 млрд грн, що більше на 66% ніж у минулому році.

“Очікуємо, що Міністерство освіти та науки спільно з органами місцевого самоврядування проаналізують причини невикористання коштів у 2023 році, посилить контроль і забезпечить їх ефективне, цільове використання у поточному році. Маємо максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей», ‒ повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

У повному обсязі кошти субвенції розподілили всі області та м. Київ.

За рахунок місцевих бюджетів на умовах співфінансування місцеві ради використали 373,6 млн грн із виділених 638,2 млн грн (42,5%) на облаштування укриттів, або 25 % затвердженого обсягу.

За інформацією Міністерства фінансів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора