Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прямий діалог: Президент України відвідав Черкащину

Дата: 05.02.2024 22:25
Кількість переглядів: 9

Фото без опису

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський відвідав Черкаську область.

Передовсім начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець доповів Главі держави про ситуацію в регіоні. Далі відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. За участі також першого віце-прем’єр-міністра України Юлії Свириденко та міністра аграрної політики Миколи Сольського. Тут у деталях обговорили програми підтримки бізнесу від держави.

Фото без опису

– Головні питання, звичайно, – про роботу й розвиток у регіоні, – зауважив Володимир Зеленський – Це зараз один із топових пріоритетів нашої держави – дати максимум можливостей підприємцям працювати заради економічного зростання та створення робочих місць.

Як розповів Президент, торік вдалося забезпечити основу для економічної стійкості України. Працює морський коридор, і вже експортовано понад 20 мільйонів тонн вантажів морем. Забезпечено захист енергетиці – і зиму цього року, опалювальний сезон проходимо значно стабільніше, ніж було торік. Є домовленості і з партнерами щодо довготривалої підтримки України, фінансові програми, які додають нашій державі впевненості.

Фото без опису

– Минулий рік завершили з економічним зростанням понад 5%, – додав  Президент. – І цей рік має зберігати динаміку. Потрібні прозорі, чисті, законні відносини між державними інституціями та бізнесом і робота бізнесу в чистому, легальному полі – «в білу» й заради збереження та створення якнайбільшої кількості робочих місць. Стійкість нашої економіки, соціальна стійкість України – це елементи нашої державної стійкості у війні. Я вдячний усім, хто працює заради того, щоб Україна могла вистояти. Я дякую всім, хто б’ється заради нашої держави й людей!

Фото без опису

Як зауважив начальник Черкаської ОВА, безпека й робота на оборону країни лишається головним пріоритетом в області.

– Ключова тема Конгресу – економіка як важлива складова нашої Перемоги, – наголосив Ігор Табурець. –  Підприємці області продемонстрували стійкість і патріотичну позицію від початку великої війни. Стабілізувались, працюють і розвиваються. Підприємці повинні мати максимум можливостей працювати задля економічного зростання та створення робочих місць. На регіональному рівні на це орієнтую роботу всієї ОВА і дотичних служб. Черкащина тримає стрій, пане Верховний Головнокомандувачу!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора