Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

2 лютого під головуванням заступника начальника Звенигородської районної військової адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Дата: 06.02.2024 13:25
Кількість переглядів: 25

На початку поточного року органи місцевого самоврядування розпочали проведення тендерів на закупівлю продуктів харчування. За результатами моніторингу офіційного майданчику державних публічних закупівель "Prozzoro", який провела робоча група, було виявлено, що процеси закупівель завершено в двох громадах. З цієї причини на сьогоднішнє засідання були запрошені представники Катеринопільської та Тальнівської громад з метою обговорення результатів та подальших кроків у забезпеченні належної організації харчування у закладах освіти.

Під час засідання обговорювалися конкретні випадки невідповідностей у цінах на окремі продукти, які були виявлені під час моніторингу. Представники місцевих органів влади надали обгрунтування цін на продукти харчування.

За словами доповідачів, які представляли територіальні громади, закупівля продуктів харчування здійснюється відповідно до процедури відкритих торгів. Виявилося, що лише один учасник подав пакет документів для участі у тендері, який був оголошений.

Було звернуто увагу на те, що цінова політика не обмежується лише вартістю самих продуктів. Представники громад надали розгорнуту інформацію про структуру ціни, де враховано витрати на доставку до закладу, зазначено, що загальний розмір ціни охоплює кілометраж спеціалізованого транспортного засобу, витрати на документальне обслуговування договорів, податки та доходи, а також витрати на пакування та фасування продуктів

Поспілкувавшись з запрошеними, робоча група рекомендувала їм переглянути структуру витрат та вжити заходів для їх оптимізації, це може сприяти не лише зниженню витрат, а й покращенню ефективності процесів закупівлі. Рекомендовано звернутися до постачальника з проханням про надання докладної інформації щодо логістики та детальної специфікації, яка входить до складу угоди.

Додатково була представлена інформація тих категорій дітей, які користуються безкоштовним харчуванням у навчальних закладах. Робоча група підкреслила важливість зосередження особливої уваги на тих дітях, які вимагають спеціальної підтримки.

Зокрема, було відзначено, що в першу чергу важливо забезпечити безкоштовне харчування дітей учасників бойових дій та дітей військовослужбовців, які в даний час відстоюють територіальну цілісність та незалежність нашої країни.

Учасники засідання висловили згоду із запропонованими рекомендаціями робочої групи, визнаючи їхню актуальність та необхідність для подальших кроків у вирішенні питань, пов'язаних із закупівлею продуктів харчування та забезпеченням дітей освітніх закладів безкоштовним харчуванням.

«Підтримка захисників і захисниць залишається у пріоритеті. Кошти мають бути спрямовані на закупівлю транспорту, амуніції, необхідних речей для наших військовослужбовців. Група «Прозорість і підзвітність продовжує роботу, зокрема моніторинг закупівель, які здійснюються за бюджетні кошти», - зазначив керівник робочої групи.

На зображенні може бути: 7 людей, люди навчаються та стілНа зображенні може бути: 3 людини та люди навчаютьсяНа зображенні може бути: 5 людей, люди навчаються та стіл


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора