Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Медійників і комунікаційників області навчали методів психологічної самодопомоги

Дата: 09.02.2024 17:25
Кількість переглядів: 21

Прості інструменти підтримки себе та близьких, увага до емоцій та вміння їх проживати, базові навички психологічної допомоги. Для журналістів і комунікаційників Черкащини провели тренінг із посилення стресостійкості. Ділилися знаннями регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль та фахівці психологічної служби ГУ ДСНС області.

Тренінг пройшов в інтерактивній формі. Базові навички учасники навчань відпрацьовували на практиці. Також ділилися власним досвідом подолання психологічного перенавантаження.

Фото без описуФото без опису– Медійники одними з перших бачать наслідки військової агресії, спілкуються із постраждалими через терористичні атаки, розповідають про наших героїчних військових, медиків, рятувальників, створюють репортажі з передової, – зауважила Вікторія Шепіль. – Однак постійний контакт із психотравмувальними подіями призводить до того, що журналісти вже є однією із найбільш уражених груп населення. Водночас лише невеликий відсоток українських медійників звертається за психологічною допомогою. Тому ми готові підтримати журналістів і впровадити культуру турботи про ментальне здоров’я у професійному середовищі.

Також учасникам тренінгу представили «Аптечку самодопомоги», де зібрані прості, але дієві техніки самопідтримки та самодопомоги.

Фото без описуФото без опису– Отримані тут знання та навички допоможуть вчасно розпізнати і подолати наслідки стресу і травми, запобігти професійному вигоранню та зберегти ментальне здоров’я, – додала Вікторія Шепіль. – Валізка самодопомоги – це той робочий інструменти, який потрібно мати напоготові, щоб завжди залишалися в робочому стані.

Спеціалісти психологічної служби ГУ ДСНС області розповіли, як працювати із людьми, які пережили втрату. Також наголосили на важливості зберігати інформаційну гігієну, висвітлюючи історії людей, які зазнали втрати.

Фото без описуФото без описуЗагалом в області запланована серія таких навчань для журналістів. Вони відбуваються в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора