Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині вшанували героїв боїв за Дебальцеве

Дата: 16.02.2024 12:01
Кількість переглядів: 14

Фото без описуПам’ятаймо полеглих, шануймо живих. Дев’ять років минає із зимових боїв за Дебальцеве. В області вшанували пам’ять полеглих у тій операції.

Бої за Дебальцівський плацдарм тривали з кінця січня до 18 лютого 2015 року. Сили противника вчетверо перевищували потужності українських оборонців як в озброєнні, так і в чисельності особового складу.

– Дев’ять років тому в ці дні наші мужні воїни вкотре показали ворогу свою міць і незламність, – наголосив начальник ОВА Ігор Табурець. – Бої за Дебальцеве – один із найтрагічніших епізодів десятирічної війни українців із кремлівським ворогом.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуТоді, при обороні Дебальцевського плацдарму, загинули 136 українських воїнів. За даними Черкаського ТЦК, серед загиблих – 17 черкащан. Серед них – розвідник Віталій Вергай.

– Мій батько із побратимами протрималися до самого кінця, допоки не прийшло підкріплення, – розповіла його донька Катерина. – Разом ділили одну банку варення на добу, як могли – топили воду. Батько загинув, прикриваючи евакуацію наших поранених. Ті події змінили життя багатьох родин. Хтось почав волонтерити, хтось – став на службу до лав ЗСУ.

Фото без описуФото без описуДебальцівська операція стала ще однією трагічною сторінкою історії української звитяги.

– Цього року минає десятиліття цієї затяжної кривавої війни, – зазначає учасник Дебальцівських боїв Олександр Кутній. – За цей час війна додала до нашого календаря дуже багато трагічних дат. Одна з таких – бої за Дебальцеве. Дякую всім, хто прийшов вшанувати наших оборонців, які тримали той плацдарм. Пам’ять – наша зброя та щит! Героям слава! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Офіційну інформацію читайте на наших ресурсах:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора