Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Cinema for Victory»: в Україні заснували кінофестиваль фільмів, знятих під час російсько-української війни

Дата: 19.02.2024 15:58
Кількість переглядів: 27

Фото без описуЗа підтримки Президента України та з ініціативи Державного агентства з питань кіно до десятої річниці вторгнення росії на територію України та до другої річниці повномасштабної війни започатковано проведення Ukrainian National Film Festival «Cinema for Victory» — кінофестивалю фільмів, знятих під час російсько–української війни.

До організаційного комітету увійшли голова Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, керівниця Кабінету керівника Офісу президента Олена Ковальська, голова правління Одеської кіностудії Андрій Осипов, керівник Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпачхі, директор ГО «Трибунал» Олег Яцура. Головою оргкомітету є генеральний продюсер Final Cut Media Ltd Андрій Ногін.

Кінофестиваль є платформою для інформаційного спротиву російській агресії, майданчиком для розвитку контенту воєнного часу, об’єднання зусиль і обміну досвідом для кіноспільноти, підсилення взаємодії між цивільними та військовими, що сприятиме підсиленню мотивації на шляху до української перемоги. Його основні завдання — підтримка уваги до війни в Україні, документування злочинів росії проти українців, відзначення документалістів, які доводять засобами кіно необхідність потужної й тривалої підтримки України з боку міжнародних партнерів.

До 22-го лютого «Cinema for Victory» приймає стрічки до конкурсної програми, а вже 23 – 25 лютого відбудеться офіційна частина Національного кінофестивалю. Цьогоріч він зосередиться на фільмах, які документують воєнні злочини росіян, фіксуючи свідчення про війну через реальні історії українців.

Воєнна кінодокументалістика є свідоцтвом активного спротиву українців, героїзму захисників і захисниць та безпрецедентного об’єднання українського суспільства заради протистояння ворогу. Поширення документальних фільмів, створених під час війни, є протидією пропаганді російських загарбників на території України та у світі, а також — потужним аргументом для світової аудиторії в адвокації України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора