Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 лютого, відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Звенигородській районній військовій адміністрації за участю її постійних членів.

Дата: 21.02.2024 16:30
Кількість переглядів: 26

Возможно, это изображение 4 человекаВозможно, это изображение 8 человек, люди учатся, стол и текстВозможно, это изображение 5 человек

Сьогодні, 21 лютого, відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Звенигородській районній військовій адміністрації за участю її постійних членів.

Засідання розпочав голова робочої групи Дмитро Задеряка, який повідомив присутніх про те, що минулого тижня в обласній військовій адміністрації відбулося засідання «Прозорість і підзвітність» під керівництвом заступника голови Черкаської обласної військової адміністрації Антона Царюка, на якому були присутні постійні члени групи, керівники окремих структурних підрозділів обласної військової адміністрації та очільники громад району.

Під час обласного засідання основна увага приділялася важливості контролю з боку робочої групи за дотриманням законодавства щодо публічних закупівель та ефективного використання бюджетних коштів під час воєнного стану. Також, було відзначено необхідність проведення роз'яснювальної роботи серед місцевих громад з метою поліпшення їх розуміння процесів та вимог у контексті тендерних закупівель.

Голова робочої групи Дмитро Задеряка підкреслив, що для забезпечення більшої прозорості та ефективності у витрачанні бюджетних коштів громадам рекомендується залучати фахівців з технічного нагляду при реалізації різних проєктів з будівництва та реконструкції основних засобів. Це допоможе уникнути можливих помилок та забезпечить високий рівень якості виконання робіт. У зв'язку з цим, робоча група продовжила моніторити публічні закупівлі за допомогою електронної системи Prozorro.

Цього тижня під час проведення аналізу публічних закупівель встановлено, що відділом освіти Ватутінської міської ради було придбано олію соняшникову рафіновану за цінами вищими за ринкові.

Після обговорення даного питання члени робочої групи вирішили звернутись до Ватутінської міської ради за роз'ясненням з обгрунтування ціни на придбану продукцію.

Підсумовуючи сьогоднішнє засідання можна відзначити, що порушень не встановлено, витрачання коштів на непріоритетні напрямки не виявлено.

Усі учасники засідання висловили своє розуміння важливості вирішення цих питань у контексті сучасних викликів та обставин пов'язаних з воєнним станом.

Робоча група "Прозорість і підзвітність" не припиняє свою роботу у напрямку забезпечення ефективного використання бюджетних коштів та забезпечення рівня прозорості та відкритості.

Працюємо далі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора