Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна стала повноправним учасником ініціативи Federated Mission Networking

Дата: 27.02.2024 10:17
Кількість переглядів: 11

Фото без опису

Північноатлантична Рада НАТО затвердила заявку України щодо приєднання до Federated Mission Networking (FMN) як афілійованого учасника.

FMN – ключова багатонаціональна ініціатива держав-членів та партнерів НАТО з питань взаємосумісності комунікаційних та інформаційних систем у багатонаціональних операціях, зокрема під проводом НАТО. Спільнота вже налічує 38 учасників і має на меті сприяти ефективнішому обміну інформацією та забезпечувати бойове управління під час операцій.

Держави-учасниці впроваджують спільні стандарти, протоколи та процедури задля взаємосумісності.

«Ми вдячні партнерам за такий важливий сигнал підтримки. Приєднання України до FMN – це ще один доказ нашої готовності робити внесок у євроатлантичну безпеку та ділитися нашим досвідом з партнерами. Наші команди вже неодноразово доводили взаємосумісність наших систем під час спільних навчань НАТО CWIX, і ми готові поглиблювати роботу у цьому напрямі», – подякувала партнерам заступник Міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Міністерство оборони подало Лист про наміри щодо приєднання до FMN у листопаді 2022 року. З моменту подання Листа про наміри Україна була Спостерігачем при FMN. Набуття статусу афілійованого учасника дозволить Україні брати участь у процесі прийняття рішень та робити внесок у розробку вимог до взаємосумісності.

За інформацією Міністерства оборони України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора