Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Повідомляйте про сексуальне насильство над дітьми онлайн: портал StopCrime

Дата: 04.03.2024 15:44
Кількість переглядів: 29

Фото без описуВ Україні діє перший портал повідомлень про матеріали, пов’язані із сексуальним насильством над дітьми в мережі, — StopCrime.  Про це інформують у Міністерстві цифрової трансформації України.

Повідомити про можливий злочин на тему сексуального насильства над дітьми в інтернеті можна за посиланням: https://stopcrime.ua/net-crime

«Ми співпрацюємо з європейськими партнерами, щоб створити безпечний простір для дітей у цифровому середовищі. Портал онлайн-звернень StopCrime — це нова можливість захистити права громадян в інтернеті, яка доступна в більшості країн ЄС і тепер реалізована в Україні. Розвиток таких гарячих ліній передбачений, зокрема, Європейською стратегією кращого інтернету для дітей», —  зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції.

Надіслане повідомлення може бути анонімними. Головне — надати посилання, де розміщено контент. Для подальшого розслідування та блокування такого контенту громадська організація «Магнолія», як член Міжнародної мережі, збиратиме, аналізуватиме та передаватиме його до Департаменту кіберполіції та в Інтерпол.

Громадська організація «Магнолія» відповідає за функціонування та обробку онлайн-звернень та сприятиме документуванню й розслідуванню злочинів, учинених щодо дітей. Вона також є членом міжнародної мережі гарячих ліній повідомлення про сексуальне насильство над дітьми онлайн — INHOPE. Мінцифра почала консультації з INHOPE ще до початку повномасштабного вторгнення.

Детально ознайомитися з інформацією про безпеку в інтернеті можна на платформі Дія.Освіта: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/topic/online-security

Проєкт StopCrime створено громадською організацією «Магнолія» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Дія.Освіта та Департаменту кіберполіції Національної поліції України для протидії насильству щодо дитини та сприяння розслідуванню таких злочинів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора