Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нові можливості: малі агровиробники області можуть отримати додаткову підтримку на розвиток

Дата: 19.03.2024 18:37
Кількість переглядів: 19

Фото без описуФермери Черкащини можуть скористатися додатковим інструментом підтримки. Переваги Фонду часткового гарантування кредитів представили сьогодні агровиробникам області. 

Передовсім у Фонді співпрацюють з виробниками, які обробляють до 500 га землі. Саме такі малі виробники потребують особливої підтримки, особливо для залучення кредитних коштів.

Фото без опису– Із початком великої війни наші фермери мають ще більше викликів і перепон у роботі, однак міцно тримаються і не здають своїх позицій, – відзначив заступник очільника області Олександр Турченяк. – Що вирощувати, в якій кількості, як зберігати, як реалізувати, як розвиватися – ці питання постійно на порядку денному в наших сільгоспвиробників. З боку обласної влади ми щоденно комунікуємо та напрацьовуємо інструменти підтримки. Одним із таких є Фонд часткового гарантування кредитів. Він насамперед підтримує найвразливіших наших виробників: малого та середнього фермера.

На сьогодні в області працюють більше тисячі господарств із площею до 500 га. Водночас, відзначив посадовець, чимало з них стикаються із проблемою відсутності застави для гарантування кредиту.

Фото без опису– Фонд гарантуватиме перед українськими банками покриття до 50% зобов’язань по кредиту, – відзначив Олександр Турченяк. – Це – дієвий, потужний механізм підтримки, який спрямований на довгострокову перспективу та дасть можливість розвиватися в бізнесі. Щоб отримати доступ до гарантій Фонду, фермер має бути зареєстрованим в Державному аграрному реєстрі.

Позичальники завдяки співпраці із Фондом зможуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років та обігові кошти на строк до 3 років, з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн.

Між тим, в області напрацювали проект комплексної програми підтримки агропромислового сектору. Її презентували агровиробникам. Далі – розгляд депутатський корпусом на засіданні обласної ради.

Фото без опису

Довідково:

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві є небанківською фінансовою установою, засновником якого є Кабінет Міністрів України. Над створенням та запуском Фонду разом із Мінагрополітики працювали представники Світового банку та Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора