Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оксана Компанієць про відновлення позапланових перевірок у закладах освіти регіону

Дата: 21.03.2024 14:17
Кількість переглядів: 15

Фото без описуДержавна служба якості освіти України та її територіальні органи зможуть проводити позапланові перевірки та інституційні аудити в закладах освіти під час воєнного стану.  Про це повідомила начальниця обласного управління Служби Оксана Компанієць на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як вона зауважила, таке рішення затверджене наказом МОН.

Детальніше у відео

– Позапланові заходи державного нагляду (контролю) відбуваються у разі загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя й здоров’я вихованця, учня, студента, педагога, науково-педагогічного працівника, – пояснила Оксана Компанієць. – Для цього визначено чіткий перелік підстав, за яких можна розпочати підготовку до проведення таких заходів.  

Серед підстав проведення позапланових перевірок:

  • звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи копії, що підтверджують такі порушення (за наявності);
  • необхідність перевірки виконання розпорядження, виданого за результатами проведення Службою або її територіальним органом попереднього заходу державного нагляду (контролю);
  • звернення освітнього омбудсмена.

– Управління Служби відкрите для всіх учасників освітнього процесу, – наголосила Оксана Компанієць. – Захист їхніх прав – наш незмінний пріоритет.

Довідково:

телефон гарячої лінії: (0472)316684


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора