Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОВА розповіли про розвиток в області патронату над дитиною

Дата: 21.03.2024 14:27
Кількість переглядів: 11

Фото без опису31 патронатну сім’ю створено на Черкащині на сьогодні. Там виховують 63 дитини. Про це йшлось  на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як повідомила начальниця обласної Служби у справах дітей Оксана Покатілова, за весь час впровадження патронату в регіоні цю послугу надано 315 дітям.

– Патронат – це швидка і вчасна допомога дитині та її родині у громаді, – наголосила Оксана Покатілова. –  Послуга професійна та комплексна. Головне завдання – забезпечити вихованцям сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин.

Фото без описуЩоб стати патронатним вихователем, потрібно звернутися до фахівців із соціальної роботи у громаді або місцевого центру соціальних служб. Далі – подання пакету документів для реєстрації та проходження професійного навчання.

В області на постійній основі працюють над розвитком послуги патронату. Зокрема, Черкащина реалізовуватиме проект «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». 20 тергромад уже подали заявки на участь. Наразі триває відбір учасників.

Фото без опису– Мета проекту – забезпечення права дитини на зростання в сімейному середовищі через розвиток у територіальних громадах патронату над дитиною, – розповіла начальниця відділу методичного забезпечення соціальної роботи Черкаського обласного центру соціальних служб Людмила Пона.  – Також він про покращення якості та забезпечення доступності для вразливих сімей із дітьми як альтернативи інтернатним закладам.

Серед основних завдань проекту:

  • збільшення чисельності територіальних громад, в яких буде діяти послуга патронату над дитиною;
  • забезпечення доступності та покращенню якості послуги патронату над дитиною;
  • підтримка вразливих сімей із дітьми та забезпечення ухвалення рішень із урахуванням найкращих інтересів дитини.

Докладніше про це у відео:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора