Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про стан енергетичної системи в Україні після ракетного обстрілу

Дата: 22.03.2024 11:00
Кількість переглядів: 16

Фото без описуСьогодні ворог завдав масованого удару по енергетиці – пошкоджено об’єкти генерації, передачі та розподілу електроенергії. Наразі для стабілізації роботи системи застосовуються аварійні відключення, залучається імпортна електроенергія для покриття потреб споживачів.

🔸 НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

«Ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Мета – не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій у роботі енергосистеми країни», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Зокрема, є пошкодження об’єктів у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Харківській областях. У цих областях сталися аварійні відключення електроенергії.

Під час атаки на один з об’єктів у Харкові було поранено працівника енергооб’єкта – начальника зміни.

Ситуація на ДніпроГЕС контрольована. Загрози прориву дамби немає. Однак об’єкт зазнав пошкоджень.

Без світла низка шахт на Донеччині та Дніпропетровщині. Під землею – понад 1000 людей. Загрози життю немає.

🔸 ГЕНЕРАЦІЯ

Через аварійну зупинку кількох блоків ТЕС та ГЕС є певне зменшення обсягу виробництва електроенергії. Для покриття потреб споживачів задіяно аварійне постачання електроенергії з сусідніх країн – Румунії, Словаччини та Польщі. Також планується комерційний імпорт електроенергії.

Для стабілізації роботи системи у низці областей (Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумський, Харківській, Полтавській, Кіровоградській) застосовано аварійні відключення. Це тимчасові заходи для з’ясування наслідків атак для подальшого відновлення. У найбільш постраждалих областях триває робота із заживлення об’єктів критичної інфраструктури за тимчасовими схемами та резервним живленням.

🔸 СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Через знеструмлення основної лінії Запорізька АЕС живиться від однієї лінії 330 кВ. ЗАЕС знову за крок від блекауту. Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Слідкуйте за подальшими оновленнями тільки на офіційних ресурсах.

За інформацією Міністерства енергетики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора