Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Освітянам розповіли про нові правила розподілу субвенції

Дата: 04.04.2024 14:40
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Відтепер розподіл субвенції на облаштування безпечного середовища в закладах освіти відбуватиметься за новими правилами. Зокрема, через інструмент із використанням бальної системи на платформі DREAM.

Про особливості такого нововведення йшлося сьогодні на зустрічі освітян із представниками Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України та проектного офісу реформи шкільного харчування.

Захід об’єднав учасників відразу трьох областей – Черкаської, Полтавської та  Кіровоградської. Тут у деталях обговорили особливості функціонування платформи. Провели практичне навчання з її використання.

Фото без опису

Фото без опису

– Маємо суттєві зміни в підході до розподілу субвенцій на укриття та харчоблоки, – зауважив заступник міністра освіти та науки України Андрій Сташків. – Раніше кошти надходили до областей, а ті визначали заклади освіти, де потрібно будувати укриття. Відтепер громади самостійно подаватимуть проекти, щоб отримати державне фінансування на укриття. Зокрема, через новий інструмент із використанням бальної системи через платформу DREAM. Тепер кошти будуть іти напряму в місцеві бюджети. Це значно пришвидшить процес облаштування безпечного простору в закладах.

Фото без опису

Серед головних вимог подання проектів:

–        наявність проектно-кошторисної документації на будівництво або капітальний ремонт укриття;

–        у закладі освіти має навчатися не менше ніж 200 дітей;

–        проект має бути завершений до кінця 2024 року;

–        підтверджене співфінансування від громади не менше ніж 10% від загальної вартості проекту.

Після подання проекту система DREAM автоматично розрахує бали, відповідно до критеріїв.

Фото без опису

Фото без опису

– Створення безпечного та доступного освітнього простору – наше першочергове завдання, – наголосив заступник очільника Черкащини Олександр Шамрай. – Натепер більшість закладів освіти регіону мають укриття або використовують ті, що розміщені в безпосередній близькості. Працюємо і над оновленням харчоблоків. Незмінний пріоритет у роботі – якість і прозорість при виконанні робіт. Зокрема, таким інструментом для прозорого фінансування закладів освіти у громадах має стати DREAM. Зараз проводимо навчання для наших освітян. Далі робота на практиці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора