Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відновили сервіс для ВПО: тепер у Дії доступна допомога для всієї сім’ї

Дата: 09.04.2024 08:04
Кількість переглядів: 10

Фото без описуСервіс для внутрішньо переміщених осіб у Дії знову працює. Про це інформують у Мінцифри.

Оновили й повернули послугу для переселенців разом із Міністерством соціальної політики. Відтепер у застосунку можна оформити довідку ВПО та грошову допомогу одразу на всю сім’ю в одній заяві.

Раніше в Дії можна було оформити довідку переселенця та виплати лише на себе й дитину. Тепер одну заяву можна подати за всю сім’ю: за себе, чоловіка або дружину,  дітей, які покинули дім через війну разом з вами. Зокрема, можна оформити виплати для дітей, які народилися вже після переміщення.

Як отримати довідку ВПО та грошову допомогу в застосунку Дія?

  1. Зайдіть у Дію та оновіть застосунок.
  2. Натисніть Сервіси — Отримати довідку ВПО.
  3. Вкажіть адресу поточного місця проживання та підтвердьте геолокацію.
  4. Введіть дані про членів сім’ї.
  5. Виберіть картку єПідтримка, щоб отримувати фінансову допомогу
  6. Вкажіть, яка допомога вам необхідна — потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці, та залиште контактні дані.

Довідка ВПО зʼявиться в Дії поруч з іншими цифровими документами, а кошти надходитимуть на картку єПідтримка за всіх членів сім’ї.

Важливо: сервіс доступний лише для громадян, які ще не мають довідки ВПО. Люди, які виїхали за кордон або перебувають на тимчасово окупованій території, не можуть отримати довідку ВПО та допомогу.

Послуга реалізується Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України за підтримки Фонду Східна Європа, а також Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансування Уряду Швеції в межах «Проєкту підтримки Дія».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора