Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розробка стратегії МСП: Урядовці провели публічні консультації із регіонами

Дата: 09.04.2024 14:23
Кількість переглядів: 10

Фото без описуКонсультації із представниками обласних військових адміністрацій у межах розробки Стратегії відновлення малого та середнього підприємництва до 2027 року відбулися 5 квітня 2024 року. Розробкою документа спільно займаються Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації та Офіс з розвитку підприємництва та експорту.

Стратегія розробляється у рамках проекту Good Governance Fund «Ревіталізація бізнес-клімату в Україні», який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії. Імплементатори проекту — Abt Britain та Київська Школа Економіки.

У заході взяли участь представники Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, обласних військових адміністрацій, Асоціації міст України та Агенцій регіонального розвитку.

Під час заходу Міністерство економіки України презентувало проект Стратегії МСП. Зокрема, заступник Міністра Олексій Соболев розповів про перебіг розробки документа та його доопрацювання.

“Стратегія відповідає основним запитам бізнесу та направлена на забезпечення системної підтримки та розвитку МСП, усунення перешкод з боку держави для ведення бізнесу та створення належних умов для його сталого розвитку. Стратегія узгоджена з усіма національними стратегічними документами та спирається на реформи, передбачені в Плані України. Ми цінуємо внесок місцевої влади у забезпечення економічної стабільності та переконані, що спільними зусиллями зможемо відновити економіку України та залучити інвестиції”, – розповів Олексій Соболев.

Мета Стратегії – розв’язання нагальних проблем малого та середнього бізнесу в Україні. Зокрема, таких, як доступ до фінансування, перебої з логістикою, зниження купівельної спроможності та нестача кваліфікованих кадрів.

У довгостроковій перспективі метою впровадження Стратегії є зростання та цифрова трансформація МСП, інтеграція малих та середніх підприємств у європейський ринок, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу відповідно до стандартів ЄС.

«Міжнародні рейтинги відмічають прогрес України в розвитку підприємництва. Спільно з партнерами продовжуємо роботу в цьому напрямі та долучаємо до обговорення Стратегії МСП представників ОВА. Залучення регіональних представників допоможе врахувати особливості бізнес-клімату на місцях і виклики, з якими стикаються місцеві підприємці. Водночас ми зможемо адаптувати Стратегію до місцевих потреб, що є важливим для сталого розвитку всіх регіонів країни», – зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

«Активна співпраця з обласними військовими адміністраціями надає більшого розуміння локального контексту проблем, потреб та перешкод, з якими стикається бізнес у регіонах. Врахування пропозицій ОВА при розробці Стратегії дозволить створити більш сприятливе середовище для розвитку малого та середнього підприємництва на регіональному рівні, а також напрацювати більш реалістичний та ефективний план відновлення економіки країни в цілому», — зазначив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов.

Крім того, ухвалення документа є однією із вимог Європейської Комісії (Звіту Європейської Комісії щодо України в межах розширення ЄС).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора