Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вже понад 2 тисяч українців отримали нове житло в рамках програми єВідновлення

Дата: 15.04.2024 14:10
Кількість переглядів: 18

Фото без описуТри чверті власників житлових сертифікатів обрали квартири, і тільки чверть — приватні будинки.

Регіони, де люди найбільше купували нове житло:

  • Київська область
  • м.Київ
  • Харківська область
  • Миколаївська область
  • Чернігівська область

Середня сума реалізованого сертифікату – 1,7 млн грн.

За цей час громадяни подали вже 12,2 тисячі заяв на отримання компенсації, а 5,5 тисяч вже мають сформовані житлові сертифікати.

Сертифікат діє протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість.

Серед прикладів успішно реалізованих сертифікатів є й історія відомої на всю країну Галини Місак. Її фото публікували світові медіа. В Старих Петрівцях Київської області 85-річна жінка жила з 1965 року. А з 1966 — щодня продавала квіти на одній зі станцій київського метро. Виручені кошти відкладала роками, аби побудувати власний будинок. Його зводили більше 10 років. Російські окупанти знищили за мить, в червні 2023 року. Після лікарні Галині Михайлівні сильно допомогли з житлом волонтери — вони орендували квартиру, а тим часом займались оформленням документів, адже будинок і земля під ним не були оформлені належним чином. Це зайняло більше пів року, але зараз Галина Місак — власниця квартири, придбаної за допомоги держави.

Послуга отримання компенсації за знищене житло в межах програми єВідновлення була розроблена у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора